Tartalom:

  • Magyar királyok és uralkodók – 4. rész: Szent László
  • Minden Arany
  • Orvosok a vegán életmódról
  • Michael-impulzus a tudati lélek korában
  • Fatima: a világ oltára
  • Jupiter Holdja – filmajánló
  • A fehér fagyöngy rejtélye
  • Felelősség és felelőtlenség
  • A fénygyökérről
  • Mese
Megvásárol (nyomtatott)
   
Letölt (PDF)


< 112      111. szám      110 >

Ízelítő a cikkek tartalmából:

Magyar királyok és uralkodók 4. – Szent László

Sorozatunk következő részében László királyunkat ismerhetjük meg, akit népe már életében szentként tisztelt. Magas termete, hatalmas testi ereje révén messze kimagaslott alattvalói közül, bölcsessége, nemeslelkűsége, lángoló hite és megbocsájtásra kész jelleme pedig kora keresztény királyai fölé emelte őt. Cikkünkben példaértékű uralkodásáról, valamint a személyét övező csodákról és legendákról egyaránt olvashatnak.

Jupiter holdja – Filmelemzés

Mundruczó Kornél legújabb filmjét felszínesen kriminek is nevezhetnénk, de ennél sokkal mélyebb kérdéseket vet fel egy hazánkba menekültként érkező szíriai fiatalember akcikókkal és csodákkal teletűzdelt története kapcsán. Milyen morális felelősséget jelent európainak lenni? Meglátjuk-e a másikban az Embert? Képesek vagyunk-e áldozatot hozni egy magasabb célért?

Fatima: a világ oltára – A fatimai jelenések 100. évfordulójára

100 évvel ezelőtt, az I. világjáború közepén egy portugál falucskában a Szűzanya többször is megjelent három egyszerű pásztorgyereknek. A béke megteremtése érdekében bűnbánatra, áldozathozatalra hívta őket és rajtuk keresztül az egész emberiséget. Az események és a három fatiami titok részletes ismertetése mellett cikkünk rávilágít, hogy Fatima üzenete mennyire élő és aktuális a ma embere számára is.

A fehér fagyöngy rejtélye

A fehér fagyöngy régóta ismert és széles körben alkalmazott gyógynövénye a népi gyógyászatnak, Rudolf Steiner azonban egy teljesen új alkalmazási területére hívta fel a figyelmet a XX. század elején. Mint rámutatott, a fagyöngy eredményesen használható a rosszindulatú daganatos megbetegedeések gyógyításában. Milyen, a rákos sejtekhez hasonló tulajdonságai vannak ennek a különleges növénynek? Mi gyógyító erejének a kulcsa? Milyen formában lehet felhasználni?

Fénygyökér – A fényéterhordozó

Rudolf Steiner egy biodinamikus gazdálkodással kapcoslatos beszélgetésben hívta fel a figyelmet a kínai jamgyökér, azaz a fénygyökér különleges tulajdonságaira és a jövőben betöltendő szerepére. Tanítványainak és az ő követőiknek köszönhetően a fénygyökér és a belőle készült termékek ma már hozzáférhetőek. Miben rejlik a növény egyedisége? Hogyan alkalmazható a gyógyászatban? Mi a sikeres termesztés titka? Cikkünkben választ talál ezekre a kérdésekre.

A királylány és a sárkány

Mihály-napi hangulatú mese áldozatról, sárkányról és egy fényes páncélú lovagról, aki Krisztus nevében legyőzi a Gonoszt.

Minden Arany – 200 éve született Arany János

„Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási köz-

pontja.” – írja Szerb Antal az idén kerek évfordulót ünneplő Arany Jánosról. Cikkünk betekintést nyújt kiváló költőnk életrajzába, magánéleti és szakmai válságaiba, de a versrészletek mellett szó esik fontosabb műveinek születési körülményeiről is.

Orvosok a vegán életmódról – Beszámoló a növényi alapú táplálkozásról tartott I. budapesti szimpóziumról

2017. nyarán rendezték meg az első olyan szakmai konferenciát Budapesten, ahol az előadók a vegán életmód előnyeiről, betegségmegelőző, illetve gyógyhatásáról osztották meg tapasztalataikat, valamint az általuk fontosnak tartott külföldi kutatási eredményeket. Cikkünk szerzői részt vettek a rendezményen és örömmel osztják meg olvasóinkkal, milyen új ismeretkre tettek szert a vegán étrend orvoslásban betöltött szerepéről.

Felelősség és felelőtlenség

Cikkünk a felelősségvállalás témájával kapcsolatos kérdéseket járja körül: hogyan függ össze a célkitűzéssel? Mi az, ami eltávolít a felelősség felvállalásától? Mi az egyén felelőssége a közösségeben? Hogyan tudjuk meghatározni önmagunkat feladataink, felelősségeink tükrében? Miként vezethet el a felelősségvállalás a szabadsághoz és a szeretethez?

Michael-impulzus a tudati lélek korában – Szent Mihály ünnepe a szellemtudomány fényében, 20. rész

Minden év szeptemberében beköszönt az az időszak,amikor Szent Mihály segítségével fejlődhetünk bátorságban, bölcsességben, belső erőben és tisztánlátásban. Cikksorozatunk minden évben más aspektusát világítja meg ennek a kitüntetett időszaknak, idén többek között a dualitástudattól az egységtudatig vezető út és az ezzel kapcsolatos apokrif krisztusi tanítások állnak a középpontban.